ZORG VOOR EEN ROOKVRIJE OMGEVING VOOR JE BABY

1 - ROOKVRIJ HUIS

Rook zelf niet en laat ook niet toe dat anderen in je huis roken. Je kan immers niet vermijden dat je passief zal meeroken wanneer er iemand anders in je huis gerookt heeft.

Vraag aan je bezoek om respect te tonen voor jouw beslissing en dus niet in je huis te roken. Om vervelende discussies te vermijden kan het soms makkelijker zijn om een affiche te maken en op te hangen waarop je vriendelijk, doch duidelijk, vraagt om in dit huis niet te roken.

2 - ROOKVRIJE AUTO

De auto is een nog veel kleinere ruimte dan je woonkamer dus wanneer er in de auto wordt gerookt zal je nog meer schadelijke bestanddelen inademen. Vraag daarom om niet te roken als jij in de auto zit en ventileer de auto eens goed door raampjes of deuren enkele minuten open te zetten. Stop tijdens een lange autorit desnoods liever een paar keer extra om de anderen de kans te geven er eentje op te steken (buiten de auto welliswaar).

3 - OP BEZOEK GAAN BIJ ROKERS

Wanneer je op bezoek gaat bij rokers plaats je best je baby in een kamer waar niet of nauwelijks gerookt wordt. Je kan eventueel vragen om een raam op een kiertje te laten staan zodat er voldoende verse lucht binnen kan komen. Maak daarna eventueel een gezonde wandeling met je kindje want een frisse neus halen kan natuurlijk nooit kwaad.